Edith Tvede Byg-Fabritius

Instruktør

BIOGRAFI

Edith er født på Frederiksberg i november 1984, og er datter af filminstruktør Jesper Tvede og kunsthistoriker Elisabeth Fabritius. De smittede tidligt Edith med deres fælles kærlighed til de visuelle medier, og lærte hende meget om både billeder og billedkomposition. Edith selv har altid været fyldt med historier hun gerne ville fortælle, og vejen mod film som erhverv blev brolagt tidligt.

Barndomshjemmet mindede om familien Sycamore i You can’t take it with you (1938); fyldt med kreative og engagerede eksistenser, som snakkede håndværk, arkitektur, kunst, film, politik, matematik og musik. Altsammen noget der har bidraget betydeligt til Ediths mindset, brede interesser og hendes udprægede behov for at skabe. Tiden brugt i skole var sværere, og Edith strejfede ofte fra timerne for i stedet at læse om f.eks. det vilde vesten eller den spanske inkvision på skolebiblioket. Autoriteter trives hun stadig ikke godt med, men hun holder meget af kreativ sparring, diskussioner og konstruktiv dialog i øjenhøjde.

For Edith, er film et håndværk der skal læres og mestres. Hun har efterstræbt at få førstehåndserfaring fra de fleste positioner i alle faser af produktion, fordi efter Ediths mening, giver en god forståelse af de individuelle funktioner på holdet ultimativt set både en bedre proces og et bedre resultat. Herudover har Edith igennem uddannelse, arbejde og fritid fokuseret intensivt på at mestre kunsten at underholde et bredt publikum siden 2004. Hun er optaget af etiske og politiske spørgsmål samt mytologi, og af at formidle noget af dette i stærke historier med et stort perspektiv. Og mens film ofte er hårdt arbejde, er det arbejde man udfører fordi man elsker det, og fordi man tror på at de historier man bærer med sig og kæmper for at realisere er værd at dele med mange.

FILMOGRAFI

2015 - Erik Menneskesøn, Trailer (Instruktør/Manuskriptforfatter)
2016 - I Skovens dybe, stille ro (instruktør)
2014 - Uden for Sæson (instruktør/Manuskriptforfatter)
2013 - Zombiehagen (Indspilningsleder)
2012 - Innocence (Indspilningsleder)
2012 - Kapo (instruktør/Fotograf/Klipper)
2011 - Ad omveje (Indspilningsleder)
2011 - Kapo trailer (instruktør/Klipper)
2011 - Stort Ego, Stort Hjerte (Klipper)
2011 - Fru Winthers sidste Vilje (Instruktør og manuskriptforfatter)
2010 - Iblis (Statistkoordinator)
2010 - Til alle mine venner (Statistkoordinator/Produktionsassistent)
2010 - Nemesis (Fotograf- og lysassistent)
2010 - 4Reality (Producerassistent)
2010 - Robin Färdig (Chefrunner)
2010 - Koncertfilm for Den Danske Strygekvartet (Instruktør/Fotograf /Klipper)
2005 - Sidste dråbe (Instruktør/Klipper/Manuskriptforfatter)
2005 - Glimt af Videomarathon (Instruktør/Klipper)
2005 - Bag om Videomarathon (Klipper)
2006 - En drøm i tusinde stykker (Klipper)
2007 - Gravedigger (Instruktør/Manuskriptforfatter/Fotograf)
2008 - Et af de skarpere hjørner (Instruktør/Klipper/Manuskriptforfatter)