Emil Pettersson

Manuskriptforfatter

BIOGRAFI

Emil Pettersson er født på landet lidt udenfor København og er vokset op alene med sin mor. Igennem sin opvækst var han altid omringet af får, hunde og mudrede fjällräven-bukser, men når han var i skole, var han en anden. Han hoppede altid fra det ene miljø til det andet og havde venner fra både den ’rigtige side’ af strandvejen og de sociale boligbyggerier.

Interessen for film kom tidligt, da Emils mor arbejdede indenfor samme felt. Det at skrive har også altid fyldt meget i hans liv, da det at kunne drømme sig væk til et andet sted, til tider kunne blive relevant, når det lille hus i Humlebæk pludselig ikke syntes stort nok. Det var dog først efter gymnasiet, at han blev sikker på, at det var filmvejen han ville gå. Han startede kort efter med at arbejde på filmset og tog efterfølgende på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft samt Københavns Film- & Fotoskole.

Det er nok den før omtalte glidende overgang mellem forskellige miljøer, der i dag præger Emils stil som manuskriptforfatter. Han elsker at skrive jordnære historier, der udspiller sig i de forskellige afkroge og subkulturer, der findes indenfor landets grænser (eller udenfor?). Det skal være miljøbaseret, det skal være ægte, og det skal gøre ondt.

”Hvis vi fik et større indblik i liv, der er helt forskellige fra vores eget og de problemer, folk går og dealer med, så tror jeg også, at vi ville have en større forståelse for hinanden og være mere tilgivende overfor hinandens forskelligheder.”