Kim Møller Svendsen

Filminstruktør

BIOGRAFI

Kims første minde med at skabe verdener og instruere, har eftersigende været tilbage i folkeskolens frikvarter, som game master i en noget løs udgave af Dungeon&Dragons. Her startede hans interesse også for fiktion både den skrevne, samt det på anden vis udtrykte.

Han mener, på en regnfuld dag, at det er frygten, der driver værket; angsten for ikke at blive forstået, ikke at forstå, at blive decideret misforstået eller være alene med sit. Hvis han kan hjælpe andre eller skabe noget resonans i nogen derude, er hans lykke mere eller mindre gjort. Selve metoden i forhold til instruktionen og processen der går forud, står i kontrast hertil. Den er i meget højere grad legende, udforskende og eksperimenterende. Kim trives efter eget udsagn bedst her, i det, der opstår når det mørke møder gejsten og det grinern – når kontrol møder kaos, altid med et drys af virkelighed og en knivspids god gammeldages magi. Kim gik på Rødkilde i 13, og har ellers beskæftiget med skuespil og skuespillere lige siden. Han har boet i Århus det meste af sit liv, med en afstikker på 3 år, i kollektivet på Gyldenløvesgade i København.

I kernen, hvis man tror på den slags, er han bare en dreng fra provinsen; Skæring, med alt hvad det indebærer.

Han læser desuden engelsk, da han godt kan lide engelsk litteratur og lingvistik. Han har rigeligt at se til, men som han selv siger: så længe sproget består, så går det når det går.